úterý 30. října 2012

Bread gap sendviče, v čem jsou jiné?

Sendvič v moderním pojetí, aneb jak to dělá Bread gap...


Dnes bych rád představil všem milovníkům sendvičů část nabídky Bread gap, která je k mání v prodejním stánku na Budějovické a pokusím se přiblížit, čím se tyto sendviče liší od běžné nabídky, co děláme pro dosažení maximálního chuťového zážitku a jaké suroviny a proč používáme.

Šunka se sýrem
Bread gap ham and cheese

Je velmi klasickou a světově nejoblíbenější variantou sendviče. V naší přípravě kombinujeme co nejkvalitnější šunku od kosti, neboť ta dává sendviči zásadní podíl chuti, sýr gouda se potom k šunce skvěle hodí a je výrazně chutnější variantou než běžně používaný eidam. Nezbytným doplňkem je potom nakládaná okurka dodávající pikantní sladkokyselou příchuť a svěží lístky salátu. V našich sendvičích nepoužíváme žádné náhražkové margaríny, ale vždy jen poctivé máslo, které slouží ke svázání náplně a plátků pravého italského chleba tramezzino, vyrobeného klasickou metodou kynutí bez užití průmyslových urychlovadel.

Mortadela s rajčetem
Bread gap mortadella and tomato

Tato italská varianta sendviče se stává stále populárnější. Náš mortadelový sendvič je připraven z co nejkvalitnější pravé mortadelly, měkkého salámu příjemné vůně, okořeněném pepřem. Další klasickou chutí Itálie je čerstvé rajče, tuto kombinaci skvěle doplňuje námi připravený dresink z poctivé bazalkové majonézy. Svěžest zajišťují lístky čerstvého salátu. Pravé italské trammezino, chléb vyrobený klasickou metodou přírodního kynutí, je potom lehce potřen poctivým máslem.



E BLT s avokádem
Bread gap E BLT avocado

Legendární a v USA asi nejpopulárnější BLT (bí-el-tý) jsme dle nejnovějších trendů doplnili na „í-bí-el-tý“, tedy krom klasické varianty opečené slaniny, proužků ledového salátu a čerstvého rajčete, jsme kombinaci doplnili o plátek vaječné omelety, čímž vzniknul vynikající obědový sendvič pro skutečné hladovce. Naším přínosem je kromě omelety i vynikající dresink ve verzi avokádové emulze, který dává sendviči příjemnou svěžest. Pro kompletaci sendviče jsou plátky přírodně kynutého chleba tramezzino lehce potřeny poctivým máslem.


Sušená šunka serrano s modrým sýrem a pošírovanou hruškou
Bread gap serrano ham and blue cheese

je excelentním příkladem moderního sendviče plného rafinovaných a velmi exkluzivních chutí. Vynikající chuť plátků sušené španělské šunky serrano kombinujeme s kvalitním modrým sýrem a v koření a víně pošírovanou (povaření při teplotě do 95 stupňů) sladkou a aromatickou hruškou. Tuto kombinaci skvěle doplňuje balzamikové glazé (omáčka z redukovaného balzamikového octa), čerstvá rukola a pro spojení náplně a italského chleba tramezzino je použito námi vlastnoručně připravované oříškové máslo.


Tuňák se sladkou kukuřicí a jalapenos papričkami
Bread gap tuna and sweetcorn and jalapenos

Klasický britský recept na evergreen mezi sendviči jsme opět omladili dle nejnovějších gastronomických trendů. Tuňáka tedy kombinujeme se sladkou nakládanou kukuřicí, pikantní a lehce nakyslou papričkou jalapenos, červenou cibulkou a citronovou šťávou. Pro křupavou svěžest přidáváme rukolu. Poctivý italský chléb tramezzino potom potíráme vlastnoručně vyrobenou dijonskou majonézou a poctivým máslem. Skvělé a nezvyklé kombinace chutí vás přesvědčí, že i klasický tuňákový sendvič může být skvělým chuťovým zážitkem.


Uzený losos s čerstvým sýrem
Bread gap smoked salmon and fresh cheese

Ne každý má rád ryby, ale skoro každý miluje skvělou chuť uzeného lososa. Proto jsme do naší nabídky zařadili poctivou porci kvalitního uzeného lososa v kombinaci se smetanovým čerstvým sýrem. Losos je skvělý v kombinaci s čerstvým koprem a proto nesmí chybět ani v našem sendviči, svěží chuť má potom na svědomí čerstvá salátová okurka a lístky salátu


Čerstvý sýr se sušenými rajčaty
Bread gap fresh cheese and sun-dried tomato

Je Itálií inspirovaná lahůdka nejen pro vegetariány. Vláčná, v olivovém oleji naložená sušená rajčata kombinujeme se čerstvým smetanovým sýrem. Pro zvýšení chuťového prožitku vkládáme do sendviče nakládaný artyčok. Na poctivém italském chlebu tramezzino potom krom zmíněného čerstvého sýru najdete ještě tapenádu z černých oliv (dohladka nasekané olivy s olivovým olejem), svěžest dodává čerstvá rukola. Tento lehký, ale chuťově velmi bohatý sendvič je jedním z našich nejpopulárnějších.



Vajíčka s majonézovým dresinkem
Bread gap egg and mayo

Je britskou klasikou, která by neměla chybět v žádné sendvičové nabídce. Naše varianta je opět snahou o moderní pojetí plné chutí a neotřelé kombinace surovin. Uvařená posekaná vajíčka kombinujeme s poctivou majonézou, dijonskou hořčicí a rafinovanou chutí nasekaných kaparů. Svěžest sendviči dodává poctivá vrstva pokrájených čerstvých ředkviček a hrst křupavé rukoly. Sendvič je plněn do vláčného italského chleba tramezzino.

Brie s brusinkami
Bread gap brie cheese and cranberries

Je ideální variantou pro milovníky vyzrálých plísňových sýrů. Základní chuť dodává sendviči pikantní smetanový sýr brie s bílou plísní, který kombinujeme se sladkou chutí sušených brusinek. K dovršení chuťového prožitku poklademe na poctivý italský chléb tramezzino plátky čerstvého řapíkatého celeru a lístky salátu. Kompaktnost sendviči potom dodává dresink z dijonské majonézy a poctivé máslo.





Pokud chcete vyzkoušet nejnovější sendvičové trendy a ochutnat pravé italské tramezzino, neváhejte navštívit www.breadgap.cz nebo se zastavit v našem prodejním stánku na Budějovické.

Žádné komentáře:

Okomentovat